Qfect Blog'a Hoşgeldiniz

Posted by qfect_admin 01/08/2018 0 Comment(s) Güzellik,

Dermaroller Seçerken...

Son yılların en gözde uygulaması haline gelen dermaroller seansları bundan 5 sene önce pek de bilinmiyordu. İğneli bir sistemin vücudumuzda oluşturacağı muhteşem etkiyi keşfetmemiz biraz zaman aldı diyebiliriz.  

 

Bloğumuzda Dermaroller nedir diye anlatmayalım derim.Sonuçta bu yazıyı okuyan biri iseniz zaten konu hakkında fikriniz vardır. Pek çok kişi gibi sizin de iğne sayısı ve uzunluğu konusunda kafanız karışıksa, ne sıklıkta yapmalıyım, yanında ne kullanmalıyım diyorsanız bloğumuzu takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

 DERMA ROLLER SEÇERKEN DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

 

 

          İlk kez dermaroller kullanmaya karar verenler genellikle kısa iğne seçme taraftarı olurlar. Aslında bu doğru sayılmaz. Eğer bir estetik merkezine gidecek olursanız size yeni başladığınız için 0,5mm kullanmazlar. Sorununuz veya amacınız ne ise ona uygun mm seçerek uygulama yaparlar. Örneğin lekelerini gidermek isteyen bir kişi düşülenlim. 0,5mm ile sonuç alması neredeyse imkansızdır. Muhtemelen aylarca sabırla dermaroller kullandıktan sonra bu işe yaramıyor diyerek bir kenara koyacak ve yeni ürün veya uygulama arayışına gidecektir. Bu yüzden her zaman hedefimize uygun ebat seçimi yapmamız gerekiyor. 

 

         Yine hemen herkes 540 iğneli dermarollerların daha etkili olduğunu düşünür. Sonuçta çok iğne çok kanal açar ve daha etkili olur düşüncesi vardır. Aslında bir dermaroller ne kadar çok iğneli ise o kadar yüzeysel tarama yapar. Çünkü iğne sıklığı fazla olduğu için iğneler birbirine destek olur ve derine batmaz. Bu yüzden az iğneli olan dermarollerlar daha fazla acı verir.

 

        Bizim size tavsiyemiz dermaroller seçerken kullanım alanınıza ve amacınıza uygun olan iğne sayısını ve ebatını seçmeniz olacaktır. Ayrıca unutulmamalıdır kırışıklık giderme, cildi sıkılaştırma, canlandırma, gözenek küçütme gibi amaçlarda ister 192 iğne ister 540 iğneli dermaroller kullanın sonuç alabilirsiniz. 

 

Göz Çevresi ve Göz Altı: Bu alanda Eye Roller denilen ince silindirli dermarollerları tercih etmek gerekir. Çünkü bölge küçük olduğu için geniş silindir ile rahat tarama yapılmaz. DRS 180 iğneli ve DNS 75 iğneli eye roller'lar idealdir. Eğer yaşınız 30'un altındaysa ve sadece kullanılan kremin emilimini kolaylaştırmak geleceğe hazırlık yapmak istiyorsanız 0,25mm'lik bir eye roller size uygun olacaktır. Ama gözaltındaki çizgileriniz daha belirgin ise ve bunların geçmesini hedefliyorsanız 0,5mm'lik iğne uzunluğunu seçmeniz daha doğru olur. DNS markasının iğneleri diğer markalara göre daha keskin olduğu için DNS 0,5mm'yi 30-45 yaş arasında çok sorunlu göz çevresinde tercih etmenizi öneririz.

 

Saç Canlandırma: Dermaroller saç bölgesinde tek başına da etkili olabildiği gibi serum ile kullanılınca çok daha başarılı sonuçlar vermektedir. Ve saç için kesinlikle 192 iğneli bir dermaroller kullanmanızı öneririz. ZGTS ve DNS markaları sizin için uygun olabilir. Çünkü 540 iğnenin saça dolanıp koparma ihtimali çok yüksektir. İğne uzunluğu seçiminde 0,5mm'den 1,5mm'ye hatta 2mm'ye kadar geniş bir yelpazesi vardır. Ancak uzmanların ve doktorların genellikle 1mm'yi tercih ettiğini belirtmek isteriz. Siz de evde 0,75mm veya 1mm'lik bir dermaroller ile çok rahat uygulama yapabilirsiniz. Eğer 1,5mm ve 2mm kullanılmasını istiyorsanız bu işi uzman birine yaptırmanız daha doğru olur.

 

Cilt Lekeleri: Leke gidermede yine en doğru seçim ZGTS veya DNS 192 iğne 1mm olacaktır. Ancak kılcal damar sorununuz varsa 0,75mm'de kalmanızı öneririz. Eğer leke sorunun yanında gözenek sıkıntısı da yaşıyorsanız ZGTS 540 iğneli 1,5mm'lik bir roller da düşünebilirsiniz. 

 

Geniş Gözenek - Sarkma - Kırışıklık Giderme :  Bu sorunlardan sadece biri veya birkaçına sahipseniz  ZGTS 540 iğne dermarollerın 0,75mm veya 1mm'sini kullanabilirsiniz. 540 iğne daha fazla mikro kanal açarak bu sorunların giderilmesine destek verecektir.

 

Çatlak ve Selülit Giderme: Sorunlu bölgeye göre dermaroller seçimi yapmak gerekir. Eğer bacaklara uygulama yapılacaksa 1,5mm-2mm kullanmak yeterlidir. Karın bölgesindeki çatlaklar için en az 2mm'lik dermaroller kullanılır. Yırtık şeklinde ise 2,5mm de tercih edilebilir. Uygulama çabuk olsun, benim bu tip işlere ayıracak vaktim yok diyorsanız 1200 iğneli DRS Bodyroller'ı, eğer ben detaylı uygulama yaparım zaman sorun değil diyorsanız ZGTS veya DNS 192 iğneli dermaroller tercih etmenizi öneririz.

 

Akne ve Sivilce İzleri: Bu tip sorunlarda 192 iğneli bir dermaroller ile güzel sonuç alınabilmektedir. Eğer hafif derecede izleriniz varsa 1mm, daha derin, çukur görünümünde akne izleriniz mevcutsa 1,5mm'lik dermaroller kullanabilirsiniz.